Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Huisartsen helpen in avonduren met vaccineren

  •   keer gelezen

Regio - “Iedereen goed en zo snel mogelijk vaccineren”, dat is het uitgangspunt van zowel de huisartsen als de GGD Hollands Midden, waar Zuidplas ook onder valt. Daarom slaan de huisartsen en de GGD de handen ineen. 

Pieter Haasbeek, manager coronabestrijding van de GGD: “Wij zijn blij dat we de krachten kunnen bundelen en efficiënt gebruik kunnen maken van de locaties en middelen die we in de regio hebben. Doordat lokale huisartsen de GGD-locaties in de avonduren gaan gebruiken, kunnen meer mensen achter elkaar worden gevaccineerd.”

Ruimte te krap
Mensen die gevaccineerd zijn moeten na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt voordat zij weer naar huis gaan.

De huisartsen hebben op hun posten vaak te weinig ruimte hiervoor, omdat anderhalve meter afstand aangehouden moet worden. Hierdoor kunnen op huisartsenposten relatief weinig mensen achter elkaar gevaccineerd worden.

Zeven priklocaties
De GGD Hollands Midden heeft inmiddels zeven grote locaties in de regio ingericht als vaccinatielocatie. Door de huisartsen gebruik te laten maken van die locaties in de avonduren, wordt er optimaal gebruikgemaakt van de aanwezige faciliteiten.

In april gaan de huisartsen van start. Meer informatie is te vinden op ggdhm.nl.

Meer berichten