De IJssel bij het begin van dit seizoen.
De IJssel bij het begin van dit seizoen.

Hockeyclub De IJssel ondergaat lot gelaten

Sport 288 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeyers van De IJssel trainden zondag nog alsof morgen de competitie hervat kan worden, maar dat kan rap anders zijn. Vrijdag komt er uitsluitsel over het vervolg van het seizoen.

23 april is in de hockeywereld al omgedoopt tot ‘D-day’. Zwaar overdreven, vindt De IJssel-aanvoerder Vincent Martens. “Ik moet het allemaal nog zien of er een besluit wordt genomen. Het is al zo vaak voorgevallen dat de deadline weer verschoven wordt.”

Waar veel andere sportbonden al in een vroegtijdig stadium een streep zetten door de competities hield de hockeybond een eventueel herbegin lang open. 

“Aan het begin van het seizoen is besloten dat een halve competitie ook meetelt voor promotie en degradatie”, zegt Martens. “Er zijn voor de lockdown zes speeldagen afgewerkt, dus we moeten er nog vijf. In theorie zou dat nog haalbaar zijn. Je kunt je afvragen of het heel eerlijk is, maar eerlijk gezegd houden wij ons daar niet mee bezig. We trainen alsof we morgen aan de competitie moeten beginnen.”

Voor De IJssel staat er nog het nodige op het spel. Van de zes wedstrijden werden er vijf verloren. “We staan dus elfde en er staat druk op”, weet Martens. Het afblazen van de competitie – De IJssel zou daardoor eersteklasser blijven – zou dus gunstiger zijn. Martens: “We spelen ons liever op eigen kracht verder, ik betwijfel echter of we daar de kans voor krijgen.”