Niels de Vries vertrekt mogelijk al na een seizoen bij ZVH.
Niels de Vries vertrekt mogelijk al na een seizoen bij ZVH. Foto: Erik van Leeuwen

ZVH richt blik ook op nieuwe seizoen

Sport 293 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Met het inlijven van Mees Sengers presenteerde Reco ZVH afgelopen week zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Het 16-jarig supertalent is de eerste uit een reeks nieuwe aanwinsten.

Erik van Leeuwen

De selectie van de Zevenhuizenaren ondergaat voor komend seizoen de nodige veranderingen. Hoe die selectie er precies uit gaat zien, wordt binnenkort bekend, maar duidelijk is wel dat het team van trainer/coach Kristian van der Wel behoorlijk wat nieuwe gezichten gaat tellen. 

Cain van Hal haakte onlangs al af en keert ook komend seizoen niet terug. Achter de naam van Niels de Vries staat een groot vraagteken, omdat hij nog niet weet waar hij het komend seizoen woont en werkt. Daarnaast vertrekt een aantal andere spelers uit Swanla.

“Dat komt niet als een verrassing”, zegt Van der Wel. “We hebben als club kunnen inspelen op de situatie. Wij zijn geen club die dure aankopen kan doen, wij richten ons op de regio en dan met name op talenten waarin we investeren.”

Mees
De eerste die zijn jawoord heeft gegeven is Mees Sengers, die komende maand zijn zeventiende verjaardag viert. Volgens Van der Wel is de jonge passer-loper een groot talent. “Hij is nog jong, maar voor zijn leeftijd kan hij al vreselijk veel. We hebben hem al een tijd op het oog. Zelfs voor corona trainde hij al een periode mee. We hebben daardoor een goed beeld van hem. Hij kan een grote worden.”

Sengers is ook actief op het strand, waar hij tot de grootste Nederlandse talenten behoort. “Hij speelt ook in een vertegenwoordigend beachteam van de NeVoBo. In de zomer ligt zijn zwaartepunt op het strand, maar dat is prima te combineren.”

ZVH krijgt in de laatste weken van de competitie nog een vol programma af te werken, want zaterdag ging de uitwedstrijd tegen het talentteam in Ede niet door. Enkele talenten waren besmet met Covid-19. Het duel wordt waarschijnlijk ingehaald op zondag 2 mei. Een dag ervoor speelt ZVH in Swanla de derby tegen VCN.