Omwonenden verwachten dat het looppad niet voldoende kan worden opgehoogd om de helling te verminderen.
Omwonenden verwachten dat het looppad niet voldoende kan worden opgehoogd om de helling te verminderen. Foto: Judith Rikken

Hoogte van nieuwe bruggen bevreemdt bewoners

Algemeen 489 keer gelezen

Moordrecht - Dat de oude bruggen aan het Bertha van Moerdregtpad onlangs vervangen zijn, is een goede zaak, vinden aanwonenden. “Door de oude ging je bijna heen”, zegt Karin Koolmees. “Maar wat er nu ligt, is een aanfluiting.” 

De twee nieuwe bruggen liggen zo’n 25 centimeter hoger dan de vorige. Dat was nodig, zo hoorde Koolmees, en zo bevestigt de gemeente desgevraagd: “Dat is een eis van het waterschap, zodat dat met zijn maaiboot goed kan blijven maaien.”

Omwonenden zeggen in de afgelopen 25 jaar slechts één keer zo’n boot bezig te hebben gezien en vrezen dat de steilere ‘op- en afritten’ van de brug tot ongelukken gaan leiden. “Voor iemand in een rolstoel of met een rollator is dit een ‘knappe’ helling en als een kind op een fietsje de bocht mist, gaat het zo het water in.” 

Ook vrezen zij voor wateroverlast bij regen en zien zij de bestrating nu al zakken. De gemeente zegt de looppaden op de goede hoogte te brengen, zodra er ruimte is in de planning.