Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Het Abraham Kroes-gemaal in Moordrecht.</p>

Het Abraham Kroes-gemaal in Moordrecht.

(Foto: HHSK)

Lezing waterbeheer in de Zuidplaspolder

  •   keer gelezen

Zuidplas - Het laagste punt van Nederland bevindt zich in een weiland in de Zuidplaspolder. Hoe het waterbeheer in die polder werkt, wordt maandag 3 mei in een online lezing uitgelegd door gebiedsadviseur Annabel Visschedijk van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. 

De lezing begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via duurzaamzuidplas.nl.

In de ‘Week van Ons Water’ tussen 1 en 16 mei zijn er meer activiteiten, zoals op zaterdag 8 mei een digitale rondleiding via Facebook Live door het Gemaal Abraham Kroes in Moordrecht. Daarin zijn de pompen te zien die bijna 1 miljoen liter water per minuut kunnen verstouwen, en kunnen vragen worden gesteld.

Op woensdag 12 mei is er om 16.00 uur een gratis waterquiz, waarin kennis over water en waterbeheer wordt getest. De hoofdprijs is een privé watertour door het gebied van het hoogheemraadschap waarbij vele waterdeuren opengaan, zoals die van het Abraham Kroes-gemaal en van de Rotterdamse Prinsenmolen.

De tweede prijs is een dagje Blijdorp, met uitleg over de klimaatbestendigheid van het voorplein bij de entree. Voor de derdeprijswinnaar zijn er persoonlijke tips om huis en tuin/balkon klimaatbestendiger in te richten.

Aanmelden via: www.hhsk.nl/waterquiz.


Meer berichten