Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Als er versoepeld wordt wil een van de panelleden eerst naar de Hema om sokken te kopen.</p>

Als er versoepeld wordt wil een van de panelleden eerst naar de Hema om sokken te kopen.

(Foto: Pixabay)
Uitslag TipZuidplas

Coronavaccinatie: ‘Geef maar’

  •   keer gelezen

Zuidplas - Nu de vaccinatiecampagne tegen corona flink op gang lijkt te komen en er wat lichte versoepelingen in het lockdownbeleid zijn doorgevoerd, peilt de redactie van Hart van Holland de mening van de inwoners van Zuidplas over de huidige situatie. Een kleine twee weken geleden kregen de panelleden van TipZuidplas een enquête voorgeschoteld, die uiteindelijk door 284 mensen werd ingevuld.

Zo was de redactie benieuwd naar de vaccinatiebereidheid. Een ruime meerderheid - 63 procent, bleek bereid zich op deze manier tegen het coronavirus te beschermen. 27 procent gaf aan al een prik te hebben gehad. Negen procent van de invullers stelt niet open te staan voor vaccinatie. Iemand zegt daarover: ‘Gezonde mensen laat je niet vaccineren’.

Een vaccinatieplicht gaat de meesten te ver. Een veel gegeven antwoord bij de stelling hierover: ‘Moet iedereen zelf weten’. 

Nieuws over de zeldzame bijwerkingen van verschillende vaccins, hebben de meesten niet van de wijs gebracht: 85 procent geeft aan dat hun mening onveranderd is. ‘De kans dat ik geschept word door een tram in Moordrecht is groter’, stelt iemand, verwijzend naar eventuele bijwerkingen.

Handen wassen blijft voor de meesten (73 procent) het belangrijkst, ook als er steeds meer versoepelingen komen. En het eerste wat iedereen gaat doen zodra die er komen? Een terrasje pakken. Maar ook: ‘Naar de Hema, sokken kopen’.

De volledige rapportage is hier te bekijken.

Meer berichten