Logo hartvanzuidplas.nl
<p>(foto: archief HVH/Nicole Lamers)</p>

(foto: archief HVH/Nicole Lamers)

Proef met kringloopgoederen bij brengstation

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Met het inleveren van kringloopgoederen zoals gebruikte matrassen, gordijnen, meubelen en serviesgoed - allemaal schoon en heel - kunnen inwoners van Zuidplas zaterdag meedoen aan een proef van de gemeente. Die onderzoekt of een circulair ambachtscentrum in Zuidplas kans van slagen heeft.

Spullen die zaterdag worden ingeleverd bij het nieuwe innamepunt naast het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel, worden uiteindelijk in de Tweedekanswinkel in Moerkapelle verkocht. Bij het innamepunt aan de Eerste Tochtweg 9B beoordelen vrijwilligers van die winkel en van het SAZ Repair Café Zuidplas de geschiktheid van de aangeboden spullen. Mocht dat negatief uitvallen, dan kan de aanbieder er meteen mee terecht op het afvalbrengstation.

De proefdag heeft als doel hergebruik te stimuleren en de hoeveelheid afval te verminderen. Als de dag succesvol verloopt, bekijken gemeente, Tweedekanswinkel Moerkapelle, Duurzaamheidsplatform Zuidplas en het SAZ Repair Café Zuidplas of ze de inzameling langer kunnen voortzetten. De proef is onderdeel van een uitgebreider onderzoek naar de mogelijkheden voor een circulair ambachtscentrum in Zuidplas. In zo’n centrum staat hergebruik van grondstoffen centraal door demontage, reparatie en upcycling van afgedankte goederen en materialen.

Het innamepunt voor kringloopgoederen aan de Eerste Tochtweg is zaterdag 8 mei geopend van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Meer berichten