Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Moeder en dochter Stougie vervoerden hun appelboompjes liggend naar Nieuwerkerk aan den IJssel. (foto en tekst: Judith Rikken)</p>

Moeder en dochter Stougie vervoerden hun appelboompjes liggend naar Nieuwerkerk aan den IJssel. (foto en tekst: Judith Rikken)

Inwoners Zuidplas duizend fruitbomen rijker

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Stevig, sappig en smaakvol. Klein, slank en groen met een mooie blos. Dat zijn de kenmerkende eigenschappen van respectievelijk de Jonagolds en de Bonne Louises d’Avranches die op enig moment geplukt kunnen worden in zo’n duizend voor- en achtertuinen in Zuidplas. Op het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen werden deze week de appel- en perenboompjes uitgedeeld waarvoor inwoners zich vorige maand konden inschrijven.

Alle vijfhonderd fruitbomen die in eerste instantie te vergeven waren, én de vijfhonderd exemplaren die daarna extra werden aangeboden, waren binnen enkele uren gereserveerd. Het ging om verschillende rassen, waarbij de ontvangers van tevoren niet wisten wat zij in huis haalden.

Scooter met aanhanger
Op de fiets, op de elektrische scooter met aanhanger en met auto’s gingen de gelukkigen vorige week door de drive-by op het Zevenhuizense bedrijventerrein. Per uur konden er 25 inwoners met een ticket terecht. Medewerkers van de gemeente, van het groenbedrijf, en op een van de uitdeeldagen ook de burgemeester en twee wethouders, zetten de boompjes achterin de auto’s.

Zo ook bij Anneloes Wustenenk uit Rotterdam Ommoord. Haar perenboompje moet het de komende acht maanden nog even buiten de gemeentegrenzen van Zuidplas in de pot uitzingen. Daarna kan het zich wortelen in de tuin van haar nieuwbouwwoning in de wijk Esse Zoom, die in januari wordt opgeleverd.

Bubbeltjesplastic
“Oh, ze zijn groter dan we dachten”, constateerden vrijdagmiddag moeder en dochter Stougie uit Nieuwerkerk aan den IJssel, die waren uitgestapt en met bubbeltjesplastic in de weer gingen om hun boompjes liggend in de achterbak van de auto zo ongeschonden mogelijk mee naar huis te krijgen. Beiden hadden gekozen voor een appelboom, en lazen op het labeltje aan de stam welk ras hen ten deel was gevallen. “Jonagold. Lekker.”

Meer berichten