Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Timothy Scheffers (links) en Benjamin Parkinson blijven ZVH trouw. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)</p>

Timothy Scheffers (links) en Benjamin Parkinson blijven ZVH trouw. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

RECO ZVH renoveert en wint tegelijk

  •   keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH maakt, met één speelronde te gaan, nog altijd kans om als eerste te eindigen in de nacompetitie. Daarmee zouden de Zevenhuizenaren, die zaterdag een knappe en gedegen zege behaalde bij Taurus in Houten (1-3), het coronaseizoen in de eredivisie als nummer vijf afsluiten.

ZVH is voor de kansen op die eerste plaats afhankelijk van het resultaat dat het talentteam behaalt tegen VoCASA. "Wij kunnen niet meer doen dan onze eigen wedstrijd winnen”, zei trainer Kristian van der Wel zaterdag na de wedstrijd tegen Taurus. "Of het lukt of niet, we evenaren de prestatie van vorig seizoen. Alleen eindig je nu met een veel lekkerder gevoel. Toen zaten we in de play-offs om het landskampioenschap en verloren zes wedstrijden op rij. Nu zijn we aan een lekkere serie bezig. Dat heeft zijn weerslag op de hele ploeg.”
Dat de formatie van Van der Wel en zijn assistent Ronald Kooijman zo veel stabiliteit toonde de afgelopen twee maanden, is opvallend, omdat het op het spelersfront behoorlijk rommelde. Terwijl ZVH op het veld successen aaneenreeg, was achter de schermen van alles aan de hand. Cain van Hail verdween vroegtijdig uit de selectie en keert ook komend seizoen niet terug. Ook vier andere spelers maakten voor de toekomst andere keuzes. Gianno Beij voegt zich bij zijn studerende vriendin in Zweden, Niels de Vries verhuist naar Groningen en gaat daar aan de slag bij Lycurgus, clubicoon Thomas van Rij stopt na jaren trouwe dienst en afgelopen week werd wereldkundig gemaakt dat Ludrich Innocente een nieuw pad inslaat. De middenaanvaller versterkt vanaf de zomer de selectie van het Barneveldse SSS. Van der Wel: "Ludrich woont in Soest en reist met het openbaar vervoer. Daar heb ik diep respect voor. Die reis was nooit een probleem, totdat hij dit seizoen minder speeltijd kreeg. We hebben drie goede middenaanvallers en Ludrich werd de dupe van het goede spel van Benjamin Parkinson, die al het hele seizoen top is, en Niels de Vries die steeds beter ging draaien.”
ZVH acteerde snel op de geluiden uit de selectie en maakte gebruik van het goede netwerk in de regio. De vijf opengevallen plaatsen worden ingenomen door Mees Sengers, Sam van der Loo (passer-lopers), diagonaalaanvaller Jeroen van Iperen en middenaanvallers Jochem Bloem en Jasper de Jong. Met het vastleggen van dit vijftal is meteen duidelijk dat ZVH de uitgestippelde koers verder volgt. Jonge, getalenteerde spelers ontwikkelen door een hogere trainingsintensiteit is en blijft de insteek. Op Bloem (19, Taurus) na hebben de nieuwkomers geen van allen eredivisie-ervaring. "We leveren aan ervaring in, als je dat een-op-een vergelijkt met de jongens die vertrekken”, reageerde Van der Wel. "Maar we houden ook de nodige ervaring in huis. Van de basis blijven er vijf. We hebben er vertrouwen in dat de nieuwe spelers zich snel aanpassen en ontwikkelen. Ik maak mij daar geen zorgen over.” Eén speler kon Van der Wel zaterdag live bewonderen: Jochem Bloem die aan de kant van Taurus meespeelde. Hij maakte een prima indruk. "Hij is jong en ambitieus. Zijn vader is met ZVH nog landskampioen geworden eind jaren tachtig begin negentig. Dat die link er is, is alleen maar mooi.”

Meer berichten