Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Wethouders Daan de Haas en Jan Verbeek met Mirjam Bekker-Stoop van Open Mind op de Batavierlaan in Nieuwerkerk. (foto: Jacolien Rog)</p>

Wethouders Daan de Haas en Jan Verbeek met Mirjam Bekker-Stoop van Open Mind op de Batavierlaan in Nieuwerkerk. (foto: Jacolien Rog)

Met expositie cirkel van geweld doorbreken

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel/Zevenhuizen - Met een multimediale tentoonstelling maakt stichting Open Mind huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar. De expositie is tot en met 1 juni te zien op de Batavierlaan in Nieuwerkerk en op de Burgemeester Boerstraat in Zevenhuizen.

Eind vorig jaar is de reizende expositie WIJ gestart in Rotterdam, de afgelopen weken was die in Gouda te bezichtigen.

Wethouders Daan de Haas (Volksgezondheid) en Jan Verbeek (Jeugd) vinden het belangrijk dat de tentoonstelling ook in Zuidplas is te zien: “De portretten en verhalen van de moedige mensen die de cirkel van geweld hebben doorbroken, raken ons echt. Laten we daarom samen een veilig netwerk en sociale omgeving vormen voor iedereen die hiermee te maken heeft. Zoals deze expositie ons duidelijk maakt: niets doen is geen optie.”

In de gemeentebegroting is voor de aanpak van geweld in huiselijke kring een aanvullend structureel bedrag opgenomen van 30.000 euro. Stichting Humanitas wordt ondersteund bij het programma Begeleide Omgangsregeling voor gescheiden ouders. Geschoolde vrijwilligers helpen ouders bij het afspreken én nakomen van een omgangsregeling.

Een deel van de expositie is online te vinden. Op www.stichtingopenmind.nl/wij-content/ staan filmpjes, een magazine en een podcastserie.

Meer berichten