Logo hartvanzuidplas.nl

In voorjaarszon badende Beeldentuin geopend

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel/Ver-Hitland – ‘Buurman’ Ton Aker, directeur van Park Hitland, viel zondag de eer te beurt om mede-directeur Ariann Kraaijeveld van Leefgoed de Olifant te helpen de roze strik te verwijderen die de toegang tot de Beeldentuin blokkeerde. Hij noemde de start van de zevende Beeldentuin ‘de opening van het nieuwe seizoen’.

Aan de expositie nemen zeventien gerenommeerde kunstenaars deel. Negen van hen hebben er inmiddels permanent hun werk staan. 

De roze strik was een knipoog naar de eerste kunstexpositie die tien jaar geleden op het Leefgoed werd gehouden in het kader van kunstmanifestatie Pinkst’Art. Die vormde de aanzet tot de huidige activiteiten op de voormalige steenplaats.
Alsof het zo was afgeproken, werd de kleine groep genodigden ontvangen met luid geklepper en een dansje van de ooievaars die sinds jaar en dag op een hoge paal nestelen. De gasten werden rondgeleid door organisator Bart Belonje. De kunstenaars kregen gelegenheid om een toelichting geven bij hun werk.

De Beeldentuin ligt in Nieuwerkerk aan den IJssel, tussen Park Hitland en de haven van Ver-Hitland aan de Hollandsche IJssel met historische binnenschepen. De Beeldentuin is open van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang en parkeren gratis. Meer informatie: Leefgoed.nl.

Meer berichten