Trainer Ron Luijten geniet zichtbaar van een verhit gevecht op het trainingsveld.
Trainer Ron Luijten geniet zichtbaar van een verhit gevecht op het trainingsveld. Foto: Erik van Leeuwen

Nieuwerkerk traint pittig: ‘Trek is groot’

Sport 171 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Na twee door corona mislukte pogingen gaat Nieuwerkerk komend seizoen opnieuw voor promotie uit de derde klasse. Het enthousiasme is groot. “Iedereen heeft veel trek.”

Erik van Leeuwen

Geef spelers een bal, heel veel kleine doeltjes en een kleine ruimte. En zie de ingrediënten van een oefening waar de vonken van afspatten. Als de spelers van Nieuwerkerk in hoog tempo en ploegendiensten zo veel mogelijk doelpunten proberen te maken, staat trainer Ron Luijten de boel op te zwepen. “Kom op, gas erbij.” 

En: “Een schepje er bovenop.” Als zijn pupillen de eerste vermoeidheidsverschijnselen dreigen te gaan vertonen, klinkt het bemoedigend ‘nog even doorgaan, jongens’ van de kant.

“We trainen best pittig”, laat Luijten later weten. “We willen goed voorbereid aan de start van de nieuwe competitie verschijnen. Daarom is nu het moment om iedereen fit en in conditie te krijgen. Na maanden van niks doen is het optrainen.”

Het humeur van Luijten in het dagelijks leven houdt gelijke tred met de versoepelingen van de coronamaatregelen. Hoe meer er kan, hoe meer een lach zijn gezicht siert. “Eerlijk gezegd hoop ik dat we nog een wedstrijdje voor de zomerstop kunnen spelen”, zegt hij. “Dat zal een oefenwedstrijd zijn. Goed voor het gevoel.”

De voorbereiding op het nieuwe seizoen staat al in de steigers. Voor zaterdag 7 augustus staat de eerste officiële training op het programma. “Daarna spelen we elke week twee oefenwedstrijden. Dat hebben we bewust gedaan, want naast het feit dat we een grote selectie hebben, moet ook het wedstrijdritme terugkomen.”

Mogelijk start Nieuwerkerk eerder, met een trainingsblok van twee weken in juli. “Dat moet ik nog overleggen met de jongens. Als zij dat willen, ben ik er.”
Ze moeten Luijten op sportpark Dorrestein nog net niet ‘aanlijnen’. “Je weet, ik doe dit met enorm veel plezier. We hebben straks weer een mooi doel: met elkaar proberen te promoveren naar de derde klasse.”