Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Drie nieuwe coronasneltestlocaties in de regio

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - Sinds maandag 17 mei zijn in deze regio weer enkele nieuwe sneltestlocaties, in Hillegom en in Katwijk. Vanaf woensdag kan men ook terecht in Oegstgeest. En op de sneltestlocatie in Waddinxveen die al een poos opereert (op De Regenboogschool), kunnen nu ook medewerkers van scholen, kinderopvang en gastouderorganisaties uit Moordrecht terecht. 

GGD Hollands Midden vindt het belangrijk om medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang de mogelijkheid te bieden om dichtbij, snel en betrouwbaar getest te kunnen worden op corona om zo verspreiding van het virus te voorkomen. 

Medewerkers kunnen zich zonder afspraak en voor aanvang van de werkdag op deze locaties laten testen. Al vanaf 7.00 uur zijn zij welkom (tot 8.00 uur). Als zij in quarantaine zitten kunnen zij zich hier alleen op of na dag vijf laten testen. Al na 15 minuten is de uitslag bekend. 

GGD Hollands Midden heeft al langere tijd positieve ervaring met sneltesten. De mogelijkheid voor onderwijs- en het kinderopvangpersoneel om een sneltest te doen op afspraak was al mogelijk op de reguliere GGD-testlocaties in Leiden en Gouda. 

Hoewel personeel op afspraak hier terecht kan, wordt de sneltest nu dichter bij de doelgroep aangeboden én voor aanvang van de werkdag.

Meer berichten