Logo hartvanzuidplas.nl
<p>In de sporthal kunnen zo&#39;n 1500 prikken per dag worden gezet.</p>

In de sporthal kunnen zo'n 1500 prikken per dag worden gezet.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Priklocatie Kleine Vink rustig van start, maar schaalt snel op

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – In Nieuwerkerk kwamen gisteren, op de eerste prikdag in sporthal De Kleine Vink, ruim 400 mensen hun vaccinatie tegen Covid-19 halen. Het dagelijks aantal prikken wordt snel opgeschroefd.

Door Erik van Leeuwen

Chantal van der Zijl, projectleider van de vaccinatiecampagne van de GGD Hollands Midden, vertelde dat op het hoogtepunt 10.000 mensen per week in Nieuwerkerk worden gevaccineerd, dat zijn zo’n 1500 mensen per dag.

De priklocatie in wat normaal gesproken de thuisbasis van korfbalvereniging Nieuwerkerk is, is alle dagen van de week operationeel. 

“Nog deze week zal het aantal prikken flink worden opgevoerd”, zei Van der Zijl maandag bij de opening van de vaccinatielocatie, die al een kleine twee maanden gereed en klaar voor gebruik was. “Alles staat of valt met de aanlevering van de vaccins. Als GGD zijn wij een uitvoeringsorganisatie”, aldus Van der Zijl. “Vandaag zijn wij rustig van start gegaan, om alle leden van het vaccinatieteam op elkaar ingespeeld te laten raken.”

Tien priklijnen
De Kleine Vink heeft tien priklijnen. Er wordt geprikt met vaccins van Pfizer en BioNTech. “Daar komt eind van de week Janssen bij. AstraZeneca wordt hier niet toegediend”, aldus Van der Zijl.

Burgemeester Han Weber riep bij de opening alle inwoners van Zuidplas die ervoor in aanmerking komen, op zich te laten vaccineren. “Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor een ander”, liet hij weten. 

“Vaccineren is de enige route naar een opengaande samenleving”, vulde wethouder volksgezondheid Daan de Haas aan. De Haas (geboortejaar 1965) was maandag aan de beurt voor een prik en had een afspraak gemaakt in De Kleine Vink.

Voor de hele operatie heeft de gemeente de infrastructuur in de omgeving van de sporthal aangepast. Er zijn noodstoepen geplaatst en een grote parkeerplaats gerealiseerd.

Meer berichten