Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Zuidplas is teleurgesteld over het voornemen een korter geluidsscherm op de A20 te plaatsen.</p>

Zuidplas is teleurgesteld over het voornemen een korter geluidsscherm op de A20 te plaatsen.

(Foto: Google Streetview)

College Zuidplas: geen toezegging van minister over geluidsscherm

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De minister heeft niets beloofd, maar burgemeester en wethouders van Zuidplas zijn wel teleurgesteld over het voornemen van Rijkswaterstaat om niet op het gehele tracé van de A20 tussen het Cortlandt Aquaduct en de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel maatregelen tegen geluidsoverlast te treffen. ‘De geluidssanering is tot onze teleurstelling sober en doelmatig’.

In 2019 werd in de bestuursovereenkomst over de geluidsanering de verwachting uitgesproken dat op het tracé maatregelen genomen moeten worden. Nog niet bekend was waar en welke maatregelen dat zouden zijn.

Nu de geluidsonderzoeken zijn uitgevoerd, blijkt dat op een deel van het tracé het geluidsniveau onder de wettelijke geluidsnormen valt. Daardoor wil Rijkswaterstaat een korter geluidsscherm plaatsen dan door sommigen werd verwacht.

De VVD-fractie in de raad van Zuidplas meent dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat zich niet aan een eerder gedane toezegging houdt en stelde het college vragen. 

Dat antwoordt nu dat er van een toezegging voor een scherm over het gehele tracé geen sprake was. De gemeente zegt wel in gesprek te zijn met Rijkswaterstaat over de geluidssanering. Afhankelijk van dat gesprek wordt het indienen van een zienswijze nader overwogen, zegt zij.

De gemeente wil graag ‘de dialoog met Rijkswaterstaat openhouden om geluidsmaatregelen over het gehele tracé tussen het Cortlandt Aquaduct en de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel te agenderen’.

Meer berichten