Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Zo ziet kantmarkering eruit, hier langs de N217.</p>

Zo ziet kantmarkering eruit, hier langs de N217.

(Foto: Wieneke Hofland)

Kantmarkering bij fietspaden in de hele regio

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - De provincie Zuid-Holland brengt op bijna 200 kilometer fietspad buiten de bebouwde kom duurzame kantmarkering aan. Kantmarkering vergroot, zeker in het donker, de veiligheid voor de fietser.

Als markeringsmateriaal wordt KoudSprayPlast toegepast. Dit is een duurzame vorm van markeringsmateriaal. De verf wordt op de weg gespoten. Vervolgens wordt er glasparelmix overheen gestrooid. Deze mix reageert op de verf, waardoor een sterke markering ontstaat met een langere levensduur dan de standaardmarkering. De glasparelmix zorgt ook voor de reflectie, waardoor de lijnen, met name als ze verlicht worden, goed zichtbaar zijn. 

De kantmarkering wordt aangebracht op veelal onverlichte fietspaden, ook tussen Waddinxveen en Gouda. Met de uitvoering van het project is eind mei al gestart. Naar verwachting is de aannemer eind juli klaar. De werkzaamheden kunnen slechts plaatsvinden bij gunstige weersomstandigheden. 

Tijdens de werkzaamheden zijn de fietspaden gedeeltelijk en soms tijdelijk geheel gesloten voor fietsverkeer. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat fietsers omgeleid worden. Om hinder voor fietsers zoveel mogelijk te beperken, wordt er ook in de avonduren en vroege ochtend gewerkt.

Meer berichten