Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Irene Bakker (derde van links) met de collega-vrijwilligers van haar afdeling in de Johan Cruijff Arena.</p>

Irene Bakker (derde van links) met de collega-vrijwilligers van haar afdeling in de Johan Cruijff Arena.

Zevenhuizense als vrijwilliger dichtbij het EK-vuur

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Ze was erbij zondagavond, tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena. Maar de match zag ze maar half, op een scherm. De Zevenhuizense Irene Bakker had als vrijwilliger belangrijker zaken te doen. 

Bij vv Groeneweg steekt Bakker al jaren vrijwillig de handen uit de mouwen. “Toen ik vorig jaar hoorde dat je je op kon geven als vrijwilliger bij het EK voetbal, heb ik gelijk gereageerd. Uit duizenden sollicitanten werd ik geselecteerd voor een gesprek in de Arena en op basis daarvan mocht ik deelnemen. Voorafgaand aan het toernooi moest ik een e-learning module doen en afspraken voor Covid-testen maken. Op een trainingsdag vorige week kreeg ik een rugzak vol kledingstukken, schoenen, een pet, een heuptasje en een gratis ov-kaart mee.” 

Als het Nederlands elftal speelt en op de dag van de achtste finale, staat Bakker bij de afdeling Ticketing Perimeter. “Ik los het op als er problemen zijn met een ticket.”

Haar eerste werkdag is goed verlopen. “Het was leuk. Mensen zijn gek verkleed en hebben er allemaal zin in. Tot de rust bleven we op onze post, omdat tot die tijd mensen nog naar binnen mogen.”

Doelpunten misten ze niet, die vielen pas in de tweede helft. Op een scherm in de parkeergarage beleefden ze die mee. Mét live gejuich vanuit het stadion. “Heel gezellig.”

Meer berichten