Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Panden in de Dorpsstraat in Zevenhuizen zouden te lijden hebben onder al het vrachtverkeer.</p>

Panden in de Dorpsstraat in Zevenhuizen zouden te lijden hebben onder al het vrachtverkeer.

(Foto: Google Streetview)

VVD wil minder vrachtverkeer in Zevenhuizense Dorpsstraat

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Raadslid Leendert Karreman (VVD) heeft het college vragen gesteld over vrachtverkeer in de Zevenhuizense Dorpsstraat. Zijn fractie wil het aantal vrachtwagens dat geen bestemming heeft in de Dorpsstraat, verminderen.

Door de trillingen veroorzaakt door vrachtverkeer ontstaan er volgens VVD Zuidplas scheuren en verzakkingen aan niet- of slecht onderheide panden. 

Daardoor zou er in de Dorpsstraat groeiende onrust zijn over het vrachtverkeer, met name in het zuidelijke, smallere, gedeelte van de Dorpsstraat, tussen de Wethouder Kreftlaan en de Burgemeester Boerstraat. 

Volgens Karreman heeft het overgrote deel van het vrachtverkeer daar geen eindbestemming en zou het geweerd moeten worden. Vrachtwagenchauffeurs zouden de Burgemeester Klinkhamerweg moeten kiezen om het noordelijke, bredere deel van de Dorpsstraat te bereiken, waar de meeste winkels en bedrijven zitten.

Vragen
Karreman vraagt burgemeester en wethouders namens zijn fractie of zij bekend zijn met de overlast die in toenemende mate wordt ervaren, of bekend is hoeveel zwaar verkeer er door de Dorpsstraat gaat, wat de richtlijnen zijn ten aanzien van geluid en trillingen en welke mogelijkheden het college ziet om het vrachtverkeer in het zuidelijke deel van de Dorpsstraat te verminderen.

Meer berichten