Afbeelding
Foto: Erik van Leeuwen
Ingezonden

‘Vijftigerjarenwijk Moordrecht’

Algemeen 280 keer gelezen

Of het echtpaar De Boer uit Moordrecht echt helpt bij de ontwikkeling van de vijftigerjarenwijk (artikel in HvH van 30 juni), betwijfel ik. Buiten het feit dat inspraak slecht geregeld is in de gemeente Zuidplas, heb ik toch met wat moeite wel de twee inspraakavonden bijgewoond, en de commissie- en gemeenteraadsvergadering beluisterd. Dit had de familie De Boer ook kunnen doen.

Maar wat mij nog meer verbaast: deze familie neemt de gemeente kwalijk dat de inspraak niet goed geregeld is, maar ontwikkelt zelf een plan zonder dit met direct betrokkenen te bespreken. De bewonerscommissie en de klankbordgroep zijn niet benaderd. De pot verwijt de ketel...

Maar zolang ik in Moordecht woon, zijn er altijd protesten tegen hoogbouw: De Touwbaan, de Smidse, Stevensstraat, Ouderinitiatief. Ook heb ik raadsleden gemaild over hoe ze de inspraakavond konden bijwonen. Of ze daaraan mee hebben gedaan, weet ik niet.

Vreemd, de reactie van twee raadsleden; iets wat aangenomen is, wil je toch niet gaan terugdraaien. Goed, de SP was tegen. De rest van de raad was voor. Met uitzondering van Pien Meppelink die nog hartzeer heeft van het Ouderinitiatief. Ik hoop in elk geval niet dat dit tot oponthoud leidt. Ook raadsleden moeten hun verantwoording nemen.

Cor Laurier, Moordrecht


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.