De minister verruilt een tegel voor een plant. Deze foto stond op de voorpagina van Hart van Zuidplas vorige week.
De minister verruilt een tegel voor een plant. Deze foto stond op de voorpagina van Hart van Zuidplas vorige week. Foto: Myriam Dijck
Ingezonden brief

‘Wie is die mevrouw met de schep?’

Ingezonden 488 keer gelezen

De voorpagina van HvH van 7 juli riep bij mij het gevoel op: hier wil ik op reageren met een column. Bij dezen.

Mijn vriend uit het buitenland keek vol belangstelling naar de voorpagina. Wie is die mevrouw met de schep en wat doet zij, vroeg hij aan mij. Ik vertelde hem dat die mevrouw onze demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat is. 

Zij verwijdert een tegel voor een plant. De minister vertelt dat de urgentie er is, onze zomers worden steeds warmer, het klimaat verandert. 

Wat een goede actie van die minister, zegt mijn vriend en hij kijkt mij aan. Ben jij niet enthousiast, je lijkt niet echt onder de indruk? 

Ik vertelde hem dat deze minister nog niet zo lang geleden een groot voorstander was van het verhogen van de maximumsnelheid van 100 naar 120 kilometer op de weg langs Nieuwerkerk, zodat je met een hogere snelheid de file kon inrijden. Gelukkig wisten actievoerders dit plan te voorkomen. 

Dezelfde minister streeft naar een verdere uitbreiding van het aantal toegestane vliegbewegingen vanaf Schiphol en zij is ook een fervent voorstander van de nieuwe luchthaven Lelystad Airport. 

Mijn vriend reageerde verbaasd. Waarom wordt zij dan voor een dergelijke handeling uitgenodigd? Ik wist het antwoord niet.

Het beleid in Nederland is soms moeilijk uit te leggen.

  • Ben van der Lem, Nieuwerkerk aan den IJssel


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten. 

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.