Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Faris el Achrafi kreeg van afzwaaiend kinderburgemeester Anna Lamot de ambtsketen overhandigd.</p>

Faris el Achrafi kreeg van afzwaaiend kinderburgemeester Anna Lamot de ambtsketen overhandigd.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Kinderburgemeester Faris: Een jaar extra aandacht voor ouderen

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Faris el Achrafi is op 6 juli door de gemeenteraad officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester voor het nieuwe schooljaar. De 11-jarige Moordrechtenaar, leerling van de Lallemanschool in zijn woonplaats, volgt Anna Lamot op.

De nieuwe kinderburgemeester liet bij zijn presentatie meteen weten waar hij voor staat. Hij zegt zich te willen inzetten voor bestrijding van eenzaamheid bij ouderen. Hij heeft daarvoor al een plan uitgewerkt dat goed viel bij de gemeenteraad. In dat plan gaan alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 op pad om activiteiten te ondernemen met senioren. “Boodschappen doen, een wandeling maken, maar ook samen een spelletje doen.”

Volgens El Achrafi hebben ouderen veel te bieden. “Daardoor ontstaat een win-winsituatie. Ouderen hebben veel ervaring en ze kunnen ons leren over de natuur, geld en over winnen en verliezen.”

El Achrafi kreeg van afzwaaiend kinderburgemeester Anna Lamot de ambtsketen overhandigd. Lamot deed haar werk in een moeilijk jaar, met een beperkt programma vanwege alle coronamaatregelen. “Het was een bijzonder jaar”, zei wethouder Jan Verbeek. “We hebben veel online moeten doen, zelfs het binnenhalen van Sinterklaas.”

Verbeek roemde het altijd aanwezige enthousiasme van Lamot. “Jij deed alles met enorm veel plezier.” Lamot, die bij haar afscheid een powerbank op zonnecellen kreeg, vertelde dat bij de voedselactie van de kindergemeenteraad vorige maand tachtig zakken met eten zijn opgehaald.

Zuidplas heeft al sinds het ontstaan van de gemeente in 2010 een kinderburgemeester en een kindergemeenteraad. Faris el Achrafi is de twaalfde kinderburgemeester.

Meer berichten