Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Over het Nijverheidscentrum loopt al langer een discussie welke rol het moet spelen in de toekomst.</p>

Over het Nijverheidscentrum loopt al langer een discussie welke rol het moet spelen in de toekomst.

(Foto: Google Streetview)

Alle scenario’s voor Zevenhuizens Nijverheidscentrum op tafel

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – Het college bekijkt niet alleen het scenario van een kleinschalige transformatie van het Nijverheidscentrum, maar álle scenario’s. Dat doet het op aandringen van de meerderheid van de gemeenteraad.

Erik van Leeuwen

Over het Nijverheidscentrum loopt er al langer een discussie welke rol het moet gaan spelen in de toekomst. Door de bouw van het Koningskwartier is het bedrijventerrein nu ingeklemd tussen woonwijken, waar het eerst aan de buitenkant van het dorp lag.

Een raadsmeerderheid, onder leiding van ChristenUnie/SGP, pleit ervoor om ondernemers duidelijkheid te geven. Die is daarnaast van mening dat er goed gekeken moet worden naar de bereikbaarheid van Zevenhuizen om verkeersverbeteringen toe te passen. De raad wil dat alle scenario’s voor de toekomst worden onderzocht, waaronder ook volledige uitplaatsing.

Het huidige college heeft voor het Nijverheidscentrum een kleinschalige transformatie voor ogen. Het baseert zich daarbij op een quickscan waaruit bleek dat een grote transformatie financieel zeer nadelige gevolgen heeft. Bovendien, zo zei wethouder Jan Willem Schuurman, zou volledige uitplaatsing niet logisch zijn, omdat er recent nog kavels zijn uitgegeven op het bedrijventerrein.

Schuurman is echter niet tegen verkenning van meerdere scenario’s. Die verkenning zal dan in 2022, als er een nieuw college zit, gepresenteerd moeten worden. 

Meer berichten