Logo hartvanzuidplas.nl
<p>'De vijf' met wethouder Jan Verbeek bij de ramp waarop ze nu nog hun kunsten vertonen.</p>

'De vijf' met wethouder Jan Verbeek bij de ramp waarop ze nu nog hun kunsten vertonen.

(Foto: Judith Rikken)

Zaadje voor pumptrack in Zevenhuizen bij college geplant

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Op hun laatste schooldag voor de zomervakantie legden vijf Zevenhuizense kinderen een diep gekoesterde wens bij wethouder Jan Verbeek - van sport én jeugd - in de week. Ze willen graag een pumptrack bij de nieuwe sportterreinen in de Zevenhuizense nieuwbouwwijk Swanla Driehoek. Nog voor het einde van de zomervakantie hopen ze goed nieuws te krijgen.

Voordat de vijf hun plan mochten toelichten, gaf Verbeek een lesje gemeentepolitiek, waarmee hij de verwachtingen meteen wat temperde. 

“Dat ik hier nu ben, wil niet zeggen dat ik kan beslissen dat die pumptrack er komt. Ik kan jullie wens wel bespreken met de andere wethouders en de burgemeester in het college. En dan moet worden bekeken óf het mogelijk zou zijn, wáár het mogelijk zou zijn en of we het kunnen betalen. Ik denk wel dat het veel geld kost.” Hij beloofde over zes weken in elk geval te laten weten hoe het plan ‘is gevallen bij het college’.

Een pumptrack is een betonnen circuit met bulten en bochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inlineskates, longboards en skateboards. Daarmee kan dus een grote doelgroep worden bereikt, benadrukte ook de vader van een van de kinderen, Wouter Engelen, in het gesprek met de wethouder.

Petitie
Zevenhuizen heeft een skatebaantje, maar dat is erg klein, volgens Boaz Engelen (9), Kian van der Bie (9), Maxime Meeuwsen (10), Juliette Ruis (11) en Fabian Renier (9). Ze startten eind mei een petitie voor een pumptrack. Die is 375 keer ondertekend.

Of de track er komt, kon Verbeek dus niet beloven, maar hij gaf wel een sprankje hoop: “In de sportvisie van de gemeente staat dat we inwoners meer willen laten bewegen en dat er ook mogelijkheden voor nieuwe sporten in Zuidplas moeten komen.” 

De kinderen hopen in de tussentijd op meer handtekeningen onder hun petitie op pumptracks.nl/petitie/zevenhuizen.

Meer berichten