Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Contact en samenzijn staan centraal in de jeugd- en tienerweek.&nbsp;</p>

Contact en samenzijn staan centraal in de jeugd- en tienerweek. 

Sport en spel in tent- en tienerweek, maar eerst speuren

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Als de zomervakantie nog twee weken te gaan heeft, start in het Essepark en het Groene Hart Park de Sport- en Spelweek. In de traditionele witte tent worden in het thema Hallo, Contact! allerlei activiteiten gehouden voor kinderen en jongeren. De toegang is vrij. Voorafgaand zijn er nog eerst twee speurtochten, die nu al zijn te doen. 

Iedereen kan meedoen en ook het tijdstip kunnen de deelnemers zelf bepalen. Zowel in de wijk Esse als in Zuidplas kan gespeurd worden. De beloning voor deelname is uitsluitend op te halen tijdens de witte tentweek van 17 tot en met 20 augustus.

Witte tent
Kinderen van 6, 7, 8 en 9 jaar kunnen in de week van 17 tot en met 20 augustus dagelijks van 10.00 tot 11.30 uur terecht in de witte tenten in het Essepark en Groene Hart Park. Een tienkamp, speurtocht, levend ganzenbord, spelletjes en andere sportiviteiten houden de kids van de straat. Voor minder actieve deelnemers is er de relaxhoek, waar je even helemaal niets moet.

Voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar is er een avondprogramma (dinsdag tot en met donderdag van 18.15 tot 20.30 uur, vrijdag is de start om 17.15 uur) in de tent in het Essepark. De deelnemers worden vermaakt met sketches, sport- en spelactiviteiten, waaronder levend stratego en het douanespel, en creatieve workshops.

De coronaregels worden gerespecteerd; deelnemers die verkouden zijn of hoesten, of een huisgenoot hebben met koorts, dienen thuis te blijven. Voor updates en info: hervormdnieuwerkerk.nl/activiteiten/kinderen/witte-tent/ of hervormdnieuwerkerk.nl/activiteiten/jongeren/tienerweek/ 

Meer berichten