Logo hartvanzuidplas.nl
<p><em>Bij een ongeval op de kruising van de Burgemeester Klinkhamerweg en de Opril/Potgietersingel in Zevenhuizen raakte in maart vorig jaar een kind zwaargewond.</em></p>

Bij een ongeval op de kruising van de Burgemeester Klinkhamerweg en de Opril/Potgietersingel in Zevenhuizen raakte in maart vorig jaar een kind zwaargewond.

College onderzoekt rotonde en oversteek voor langzaam verkeer op Burgemeester Klinkhamerweg

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Hoewel er volgens het college objectief beschouwd - er vinden weinig ongevallen plaats - geen noodzaak is om maatregelen te treffen op de Zevenhuizense Burgemeester Klinkhamerweg, is ‘subjectief gezien niets doen geen optie’, zo is te lezen in een informatienota aan de gemeenteraad. Burgemeester en wethouders van Zuidplas kijken naar de mogelijkheden voor een rotonde bij de Opril en fietssuggestiestroken, een snelheidsbeperking en een oversteekmogelijkheid voor langzaam verkeer bij de Noordelijke Dwarsweg.

Uit het  gemeentelijke project ‘Prikker op de kaart’ en het participatietraject rondom de tijdelijke school in Zevenhuizen is naar voren gekomen dat inwoners de kruispunten van de Burgemeester Klinkhamerweg met De Opril en met de Noordelijke Dwarsweg als meest onveilige punten in Zevenhuizen ervaren. De kruising met de Noordelijke Dwarsweg kreeg de meeste prikkers (193), het kruispunt met de Swanlaweg/De Opril had met 63 meldingen de tweede positie.

De gemeente wenst van de Burgemeester Klinkhamerweg een voorrangsweg te maken, maar dat bleek vorig jaar na een enquête, die ruim 200 keer werd ingevuld, niet de voorkeur van de inwoners te hebben. Zij zien het liefst rotondes of kruispunten met verkeerslichten. Voor geen van beide opties is er ruimte op de kruising van de Burgemeester Klinkhamerweg met de Noordelijke Dwarsweg. Daarom wordt een aanpassing naar een standaard voorrangsregeling verder uitgewerkt. Bij de Opril ziet het college wel mogelijkheden voor een rotonde.

Op dit moment is er nog niet voldoende geld voor de herinrichting van de twee kruispunten, laat het college weten. Mogelijk kan dit jaar nog bij het Rijk subsidie worden aangevraagd voor projecten om de verkeersveiligheid te vergroten.

Meer berichten