Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De Dorpsstraat in Zevenhuizen zou last hebben van zwaar verkeer.</p>

De Dorpsstraat in Zevenhuizen zou last hebben van zwaar verkeer.

(Foto: Google Streetview)

Vrachtverkeer Zevenhuizense Dorpsstraat tegen het licht gehouden

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Het college laat een verkenning doen naar de gesteldheid van wegen, bodem en fundering van woningen aan de Zevenhuizense Dorpsstraat tussen de Tweemanspolder en de Korte Zijde. Daarmee wil het de mogelijkheden en de noodzaak van maatregelen in beeld krijgen, om de hoeveelheid vrachtverkeer op een ander gedeelte van de Dorpsstraat te verminderen.

Aanleiding is de toename van vrachtverkeer door de straat, waarover de fractie van de VVD in juni vragen heeft gesteld. Met name in het zuidelijke, smallere, gedeelte van de Dorpsstraat, tussen de Wethouder Kreftlaan en de Burgemeester Boerstraat, leidt die toename volgens de VVD tot onrust onder bewoners. Door de trillingen veroorzaakt door het vrachtverkeer, zouden scheuren en verzakkingen aan niet- of slecht onderheide panden ontstaan.

Burgemeester en wethouders antwoorden dat eind juni verkeerstellingen zijn uitgevoerd in de Dorpsstraat en op de Burgemeester Boerstraat. Ondanks een verschil in telmethode kan volgens het college gesteld worden dat het aandeel vrachtverkeer in 2021 hoger is dan in 2017. Het stelt dat er geen grote wijzigingen in functies aan de Dorpsstraat zijn die die toename kunnen verklaren.

Het college deelt het gevoel van de VVD en bewoners, dat in de Dorpsstraat tussen de Wethouder Kreftlaan en de Burgemeester Boerstraat vrachtverkeer komt dat daar geen directe bestemming heeft. Het gaat erover in overleg met ondernemers. 

Om te voorkomen dat het probleem zich vervolgens verplaatst naar het noordelijke deel van de Dorpsstraat, wordt onderzocht of een toename van vrachtverkeer daar verantwoord is.

Meer berichten