Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Bij de opening van de feestweek werd een speciaal gecomponeerd fanfarestuk gespeeld (foto en tekst: Myriam Dijck)</p>

Bij de opening van de feestweek werd een speciaal gecomponeerd fanfarestuk gespeeld (foto en tekst: Myriam Dijck)

Een halve eeuw De Zevenster

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – Met de gezellige tonen van een achtkoppige koperband met dirigent, is maandag de feestelijke jubileumweek van De Zevenster ingeluid. Deze week bestaat het woonzorgcentrum vijftig jaar, en alle inwoners werden daarom getrakteerd op vrolijke muziek, vergezeld van koffie en gebak.

Voor de muzikanten is de zaal van De Zevenster bekend terrein. Ze spelen al regelmatig voor de bewoners. Daarnaast is Leon de Knegt, die de bastuba bespeelt, werkzaam als assistent hoofd huishouding bij De Zevenster. “Ze zochten muzikanten voor de opening, maar veel mensen zijn op maandagochtend gewoon aan het werk. Dus toen besloten wij om zelf te spelen.”

In juli legde de band het optreden voor het jubileum vast. In een paar maanden tijd is vervolgens een uniek fanfarestuk geschreven. “Dit is speciaal gecomponeerd voor de opening. De melodie van ‘Lang zal ze leven’ komt er na een tijdje doorheen.”
De Knegt werkt al 36 jaar bij De Zevenster en is lovend over zijn werkgever. “Het is heel gezellig en kleinschalig. Dankzij die saamhorigheid voel je je hier thuis. Daarom ben ik er zo lang gebleven.”

Deze week konden en kunnen bewoners nog genieten van een schoonheidsbehandeling, een act van clown Toet, een ritje per paardenkoets door het dorp en van een oud-Hollandse spelletjesavond. Voor vrijwilligers is er een high tea en het personeel zal op een latere datum ook feestvieren. Vrijdag wordt de week afgesloten met een playbackshow. “Ik heb gehoord dat dat geweldige avonden zijn, dus ik ben zelf ook van plan om een nummer te doen”, zei locatiemanager Sjanna van Leeuwen, die er sinds een half jaar werkt.

De eerste directeur, Tiny Staal, van het woonzorgcentrum onthulde een plakkaat ter ere van haar 37 dienstjaren bij De Zevenster. Dit werd gevolgd door de officiële aftrap van de feestweek: de oudste bewoner van De Zevenster, de 101-jarige mevrouw Meijer, knipte een lint door.

In 2024 verhuizen de bewoners naar een nieuw pand met grotere kamers, dat de komende jaren vlakbij de huidige locatie wordt gebouwd.

Meer berichten