Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De IJssel is dit seizoen een doelpuntenmachine: al 17 keer raak in drie wedstrijden.</p>

De IJssel is dit seizoen een doelpuntenmachine: al 17 keer raak in drie wedstrijden.

(Foto/tekst: Erik van Leeuwen)

De IJssel is pas ontketend in laatste kwart

  •   keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeysters van De IJssel gaan door met winnen en veel scoren. In de uitwedstrijd tegen de Wassenaarse Kieviten, op zondag 26 september, duurde het wel tot het laatste kwart alvorens de ploeg van vader en zoon Renes tot uitbarsting kwam: 3-7.

Bij het ingaan van de laatste periode had De IJssel het verschil nog niet gemaakt. Beide ploegen scoorden drie keer waarbij voor de gasten Isa van Wijngaarden, Kiki van der Spek en Sam van Os raak schoten. 

Coaches Jean Paul en Jean Renes zagen hun pupillen worstelen met de Wassenaarse thuisploeg, die veelvuldig voor de lange bal koos. “Wij gingen mee in dat spel,” constateerde Jean Paul Renes, “terwijl onze kracht ligt in de combinatie. We hockeyden allemaal met het idee om de goede pass te geven.” 

In het slotkwart wist De IJssel echter alsnog op ondubbelzinnige wijze het verschil te maken, via treffers van Meike Steutel, Sam van Os en twee van Flo Chabot Stadhouders. Wat ook opviel, was dat de Nieuwerkerkse hockeyformatie veel fitter was dan Kieviten. Renes: “Dat is echt een kracht van ons dit seizoen. We kunnen daardoor, als het moet, veel wedstrijden in de slotfase beslissen.”

Meer berichten