Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Burgemeester Han Weber (vijfde van links) droeg de heipaal namens Zuidplas.</p>

Burgemeester Han Weber (vijfde van links) droeg de heipaal namens Zuidplas.

(Foto: pr)

Versnelde bouw Tweemaster door subsidie provincie

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel/regio - Door een bijdrage van 10 miljoen euro van de provincie kunnen in de komende twee jaar in Zuid-Holland ruim 3000 betaalbare huurwoningen worden gebouwd, waaronder 44 sociale huurwoningen aan de Kamerlingh Onnesstraat in Nieuwerkerk. Op de Verstedelijkingsconferentie op voormalig vliegkamp Valkenburg bij Katwijk is deze mijlpaal vorige week gevierd.

Gedeputeerde Anne Koning droeg samen met wethouders van de gemeenten waar de versnelling gaat plaatsvinden een heipaal het podium op. Voor Zuidplas droeg burgemeester Han Weber de paal. Voor de herontwikkeling van de voormalige schoollocatie ‘Tweemaster’ heeft de provincie 220.000 euro beschikbaar gesteld.

n april stelde de provincie de subsidieregeling ‘Knelpuntenpot sociale huur en middenhuur’ open voor aanvragen. Doel was en is het versnellen van woningbouwprojecten met sociale huur- en middenhuurwoningen die nog een financieel tekort hebben.

De belangstelling was groot. Anne Koning, gedeputeerde Wonen: “Het totaal aantal huurwoningen dat is ingediend en versneld gebouwd kan worden, is boven verwachting. De aanvragen bevatten onder meer herstructureringsprojecten, transformatieprojecten, nieuwbouwprojecten en projecten voor jongerenhuisvesting en beschermd wonen.”

Meer berichten