Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Onder toeziend oog van jeugdleden van VVM controleert Verbeek of zijn muurtje loodrecht staat.</p>

Onder toeziend oog van jeugdleden van VVM controleert Verbeek of zijn muurtje loodrecht staat.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Wethouder trekt muurtje op

  •   keer gelezen

Moordrecht – Een eerste paal slaan en een lintje doorknippen, dat had wethouder van sport Jan Verbeek al vaker gedaan. Maar een gipsbetonblokmuurtje metselen voor één van de nieuwe kleedkamers van het nieuwe complex van VV Moordrecht was nieuw voor hem.

Door Erik van Leeuwen

Verbeek kreeg bij het metselen steun van voorzitter Ton Redegeld en jeugdspelers van de 101-jarige club. Met de handeling werd de start van de bouw gevierd van het nieuwe complex op sportpark ‘t Ambacht, waarvoor in de zomer al de fundering werd gelegd. Inmiddels zijn de contouren van het gebouw zichtbaar. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen moet VV Moordrecht er zijn wedstrijden gaan spelen. Dat gebeurt op een complex met drie velden: twee met een kunststof ondergrond met verlichting en één met ‘ouderwets’ natuurgras.

Sportcomplex ‘t Lage, sinds ruim vijftig jaar de thuishaven van VV Moordrecht, maakt plaats voor woningbouw. “Eén plus één is drie”, zei Verbeek over die gezamenlijke ontwikkeling. “Er komt woningbouw op ‘t Lage en VV Moordrecht krijgt een nieuw complex waar het kan groeien.”

Moordrecht heeft op dit moment vierhonderd leden, waarvan er driehonderd spelend zijn. De club hoopt in de toekomst de stap te maken naar vijfhonderd leden. Daarbij kijkt de club ook met een schuin oog naar de Goudse wijk Westergouwe. Daar is DONK, dat aan de andere kant van de wijk ligt, niet blij mee. De Goudse club probeerde de komst van sportpark ‘t Ambacht te dwarsbomen, maar kreeg nul op het rekest.

In mei of juni volgend jaar wordt begonnen met de aanleg van de velden. VV Moordrecht staat de grootste uitdaging nog te wachten. Om het gebouw voetbalklaar te krijgen, moet de nodige zelfwerkzaamheid worden verricht. Daarnaast heeft de club geld nodig voor de inrichting. “We zijn bezig een plan te maken”, liet voorzitter Ton Redegeld weten. “Ons spaarpotje is niet leeg, maar corona heeft geen goed gedaan aan de financiën.”

Het shirt van Memphis
Een binnenhuisarchitect heeft de club ook al: Nicole van Zanten ontfermt zich over de kantine en bestuurskamer. “We hebben een enquête gehouden en 74 formulieren teruggekregen met ideeën over de inrichting. Het zit tussen klassiek en modern in en de kleuren blauw en wit zullen overheersen.”

De leden waren duidelijk over een ‘topstuk’ van de club: het shirt van Memphis moet een prominente plaats krijgen.

Meer berichten