Rick Sleeuwenhoek had zaterdag een nieuw maatje in de spits.
Rick Sleeuwenhoek had zaterdag een nieuw maatje in de spits. Foto: Stef Hoogendijk

Groeneweg wacht op topper: ‘Elk verlies kan dodelijk zijn’

Sport 611 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg bleef in de zevende speelronde van de vierde klasse D keurig in de pas bij de koplopers CKC en BSC’68. Zonder topscorer Robin Zuierveld, maar met Reinier Clazing in de spits werd zaterdag op sportpark Van ’t Verlaat Zestienhoven met 3-0 opzij gezet.

Erik van Leeuwen

Inmiddels is na ongeveer éénvierde van de competitie duidelijk hoe de verhoudingen in de vierde klasse zijn. CKC en BSC’68, beide met 19 punten, zullen met Groeneweg (18 punten) uitmaken wie kampioen gaat worden. “We hebben één wedstrijd verloren en er zes gewonnen, dat betekent dat elk puntverlies dodelijk kan zijn”, concludeerde trainer René van Beek. “We moeten daarom elke wedstrijd scherp zijn.” 

Op 27 november wacht voor Groeneweg de eerste topper, als BSC’68 op bezoek komt in Zevenhuizen.

Groeneweg was de afgelopen weken goed voor de dag gekomen, waarbij vooral de scoringsdrift opviel. De aanval met Robin Zuierveld en Rick Sleeuwenhoek blijkt in de vierde klasse een enorm effectief wapen. 

Blessure
Tegen Zestienhoven kon Van Beek echter niet beschikken over Zuierveld. De clubtopscorer liep afgelopen week een wreefblessure op en was niet in staat om in actie te komen. “Het kan wel eens een paar weken gaan duren”, zei Van Beek, die Reinier Clazing als vervanger van Zuierveld in de spits had geposteerd.

De vervanger voerde zijn opdracht prima uit, getuige zijn twee treffers. “Reinier is een ander type speler, maar hij heeft het prima gedaan”, meende Van Beek, die zijn ploeg in de eerste helft moeite zag hebben om tot goede aanvallen te komen. “Het was voor rust moeizaam en daardoor lukte het ons niet echt om erdoorheen te komen.”

Dankzij de 1-0 van Clazing kon Groeneweg met vertrouwen aan de tweede helft beginnen, waarin een omzetting op het middenveld voor een betere veldbezetting zorgde. Zestienhoven moest terug. 

Via een fraaie goal vanuit een ingestudeerde corner van Coen Hoogeveen - bij de eerste paal inspelen, terugleggen en uithalen - kwam Groeneweg op 2-0. De 3-0 van Clazing gooide de wedstrijd definitief in het slot.