Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Google Streetview

‘Beter wachten met aanleg geluidsscherm op verbreding A20’

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een geluidsscherm langs de A20 laat nog jaren op zich wachten. Het college van Zuidplas heeft de VVD in antwoord op gestelde vragen laten weten dat de geluidwerende maatregelen het best tegelijk met de verbreding van de A20 kunnen worden aangelegd.

‘Ondanks de vertraging van het project A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda is het wenselijk om de geluidwerende maatregelen samen met de A20-verbredingswerkzaamheden te realiseren’, schrijft het college. Als een van de redenen daarvoor noemt het college dat de A20-verbreding misschien wel aanleiding kan geven voor hogere geluidsschermen dan nu voorzien.

Daarnaast noemt het college een gelijktijdige uitvoering efficiënter. ‘Er hoeven dan geen extra wegafsluitingen plaats te vinden en omwonenden hebben dan niet meerdere malen overlast van de werkzaamheden.’

Meten
De VVD-fractie had ook gevraagd of het - ter verbetering van de veiligheid - mogelijk is om de snelheid op de op- en afritten van Nieuwerkerk aan den IJssel te meten.

Volgens het college is dat mogelijk, maar past Rijkswaterstaat die metingen alleen toe als er veel eenzijdige ongevallen gebeuren. Dat zou niet het geval zijn.

Meer berichten