Logo hartvanzuidplas.nl

Meer stembureaus gewenst, aan inwoners de oproep vrijwilliger te worden

  •   keer gelezen

Zuidplas – De VVD wil dat er bij de komende gemeenteraadsverkiezingen meer stembureaus komen in Zuidplas. Volgens de partij past zo’n uitbreiding bij de groei van de dorpen.

Burgemeester Han Weber zegde toe dat uitbreiding onderzocht gaat worden. Hij zei er wel bij dat die ook afhankelijk is van het aantal vrijwilligers dat nodig is om de stembureaus te bezetten. Volgens Weber vragen de verkiezingen in maart al een grote inspanning van de gemeente. “Het is zeker dat het meerdaagse verkiezingen worden, zoals bij de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar. Vanwege corona hebben we sowieso één vrijwilliger per stembureau meer nodig.”

Weber sloot zich aan bij de oproep van VVD-raadslid Leendert Karreman aan inwoners om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Vrije en eerlijke verkiezingen zijn een randvoorwaarde voor de democratie. Hiervoor is het noodzakelijk dat voldoende kandidaten zich aandienen. Ondanks dat onze afdeling voldoende nieuwe aanwas aan goede kandidaten heeft, is dat geen vanzelfsprekendheid”, zei Karreman, die het ambt van raadslid ‘eervol’ noemt. “Het verrijkt je als persoon.”

Meer berichten