Logo hartvanzuidplas.nl

Afvalbrengstation in Zevenhuizen sluit wederom de deuren

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Afvalbrengstation Zevenhuizen heeft de deuren opnieuw moeten sluiten, omdat de sinds vorige week weer verplichte anderhalvemeterregel er niet kan worden nageleefd. Door die regel kan het afvalbrengstation maximaal drie auto’s tegelijk toelaten. Dat maakt het risico op wachtrijen op de Zuidplasweg, en daarmee onveilige situaties, volgens de gemeente Zuidplas te groot.

Ook bij het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel kunnen minder auto’s worden toegelaten dan normaal. Zes auto’s kunnen nu tegelijk het terrein op. De gemeente waarschuwt dat rekening moet worden gehouden met langere wachttijden en vraagt afvalbrengers de coronamaatregelen in acht te nemen.

De openingstijden van het Nieuwerkerkse afvalbrengstation zijn verruimd. Het is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Maandenlang dicht
Zelf grofvuil brengen naar de locatie in Zevenhuizen is maandenlang niet mogelijk geweest, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Besloten is toen het afvalbrengstation te sluiten, onder andere vanwege lange wachtrijen en de daardoor ontstane onveilige verkeerssituaties. Ook zou er te weinig personeel zijn om alles in goede banen te kunnen leiden.

De locatie in Zevenhuizen was nog maar net weer open; sinds 5 oktober.

Meer berichten