Logo hartvanzuidplas.nl
De fundering voor het nieuwe complex van vv Moordrecht werd in september vorig jaar gestort. Op het huidige complex komen woningen.
De fundering voor het nieuwe complex van vv Moordrecht werd in september vorig jaar gestort. Op het huidige complex komen woningen.

Parkeren op eigen terrein op ‘t Lage

  •   keer gelezen

Moordrecht – Toekomstige bewoners van enkele percelen op het huidige Moordrechtse sportpark ’t Lage, moeten na oplevering van hun woning op hun eigen terrein gaan parkeren. Met die maatregel wil de raad de parkeerdruk in de wijk verminderen.

Het gaat om een handvol koopwoningen in de nieuwe wijk. In het oorspronkelijke plan stonden op de percelen al parkeerplaatsen ingetekend, maar waren bewoners niet verplicht om hun erf als parkeerplaats te gebruiken. Daardoor waren bewoners vrij om de functie van het perceel te veranderen.
In de wijk is de parkeerdruk echter groot en daarom steunde de gemeenteraad 21 december een voorstel van CDA-raadslid Pien Meppelink om de parkeerplaatsen in een nieuw, gewijzigd bestemmingsplan te ‘borgen’ en zo extra parkeerdruk te voorkomen.
Op het terrein van VV Moordrecht komen 85 woningen, waarvan veertig procent sociaal. De gemeenteraad is zeer tevreden over het project en het proces dat doorlopen werd. “Een schoolvoorbeeld van hoe een project moet zijn”, sprak Jan Baas (SP), die vooral in zijn nopjes is met het hoge percentage sociaal. “We maken hiermee een inhaalslag. In de Zellingwijk in Nieuwerkerk wordt geen enkele sociale woning gebouwd.”
Frans Klovert (D66) zei ‘buitengewoon enthousiast’ te zijn en CDA-raadslid Pien Meppelink noemde de herontwikkeling op ’t Lage zelfs ‘een feestje’.
Om genoeg parkeervoorzieningen te hebben, zal het onofficiële ijsbaantje in de wijk een meervoudig gebruik krijgen. “We hebben een situatie geschapen van dubbel gebruik”, zei wethouder Jan Hordijk. “Als er niet geschaatst wordt, kan er geparkeerd worden.” Wel zei hij erbij dat de buurt er zelf zorg voor moet dragen dat er niet geparkeerd wordt als er kans is op ijs. “Dan moet even wat verder weg worden geparkeerd.”
De gemeenteraad wil wel dat de gemeente na de ontwikkeling van de wijk gaat kijken hoe de parkeerdruk zich in het hele gebied ontwikkelt.
VV Moordrecht en postduivenverniging De Gevleugelde Vrienden verhuizen tussen april en juni naar sportpark ’t Ambacht. Dan ook moet met de bouw van de woonwijk op ’t Lage worden begonnen. De sociale woningen gaan fungeren als nieuwe woonplek voor bewoners van de Jarenvijftigwijk, die in fasen wordt gerenoveerd. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten