Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Eind van dit jaar wordt naar verwachting ook de kruising van de <br>Noordelijke Dwarsweg met de Burgemeester Klinkhamerweg aangepakt.</p>

Eind van dit jaar wordt naar verwachting ook de kruising van de
Noordelijke Dwarsweg met de Burgemeester Klinkhamerweg aangepakt.

(Judith Rikken)

Noordelijke Dwarsweg op de schop en maanden dicht

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Sinds maandag 10 januari is de hele Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege werkzaamheden om de weg veiliger te maken. De afsluiting duurt zeker tot eind april. Woningen en bedrijven aan de weg blijven te voet bereikbaar. 

De Noordelijke Dwarsweg krijgt een nieuwe inrichting, vanaf de aansluiting met de Burgemeester Klinkhamerweg tot aan de komgrens nabij de Knibbelweg. Het asfalt wordt vervangen en onder andere snelheidsremmers en fietssuggestiestroken moeten de veiligheid vergroten. Het huidige groen wordt vervangen door nieuwe bomen en planten. Naar verwachting is het werk begin mei klaar.
Doorgaand verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de N219. De busmaatschappij heft haar haltes in het projectgebied tijdelijk op. In plaats daarvan komt er een halte op de parkeerplaats bij het Nijverheidscentrum. De nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd.

Kruising
Eind van dit jaar wordt naar verwachting de kruising van de Noordelijke Dwarsweg met de Burgemeester Klinkhamerweg aangepakt. Voor de kruising is een aanpassing naar een standaard voorrangsregeling uitgewerkt. Het college vraagt de raad om bijna 500.000 euro om de maatregelen (inclusief een rotonde op de kruising met de Opril) uit te voeren.

Meer berichten