Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Burgemeester Han Weber van Zuidplas. (foto: Judith Rikken)</p>

Burgemeester Han Weber van Zuidplas. (foto: Judith Rikken)

Zuidplas richt noodkreet aan kabinet over coronamaatregelen

  •   keer gelezen

Zuidplas - Het college van burgemeester en wethouders van Zuidplas heeft het kabinet in een woensdag verstuurde brief dringend gevraagd om aandacht voor de gevolgen van de lockdowns en coronamaatregelen. Het college vraagt de nieuwe regering om een langetermijnvisie en een concreet plan voor de kortere termijn.

In de brief komen onder meer de ontevredenheid van inwoners en de financiële problemen van ondernemers en verenigingen aan bod. “Na een periode van twee jaar onzekerheid en bewegend van lockdown naar lockdown maken wij ons grote zorgen over de leefbaarheid in onze dorpskernen. De afgelopen tijd worden wij met grote regelmaat benaderd met noodkreten van ondernemers die het water aan de lippen staat en of wij niet iets voor hen kunnen betekenen. Ook zien wij een toenemende verruwing en algemene ontevredenheid onder onze inwoners. Wij nemen deze signalen zeer serieus en doen daarom een dringend beroep op u”, zo schrijft het college het kabinet.

Burgemeester Han Weber vindt het belangrijk om met het college een signaal af te geven aan de regering. “We moeten leren leven met het coronavirus. Dat betekent dat we naast een concreet plan voor de korte termijn ook een langetermijnvisie nodig hebben. Zodat we inwoners, ondernemers en verenigingen perspectief kunnen geven. Die visie ontbreekt momenteel, met grote onzekerheden tot gevolg. (...) Ik merk dat onder meer door die onzekerheid een grens is bereikt.”

Volgens wethouder Jan Willem Schuurman zijn ondernemers ‘altijd de eerste die aan de beurt zijn als er nieuwe maatregelen komen van de regering’. Hij roept op: “Geef ze nu een perspectief waar ze op kunnen vertrouwen. En verder wil ik iedereen in Zuidplas oproepen om de lokale ondernemers te blijven steunen en zoveel mogelijk lokaal te bestellen, zoals de afgelopen twee jaar al heel veel is gedaan.”

De brief aan het kabinet eindigt met een voorstel: “Kijk samen met sectoren wat er wel kan binnen de grenzen van verantwoorde coronamaatregelen. Iedereen verlangt naar duidelijkheid, zodat er weer gezamenlijk gebouwd kan worden aan een mooie en veilige toekomst.”

Meer berichten