Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Woensdagmiddagdrukte bij de basisscholen met, vlakbij de ingang, het nieuwe witte noodlokaal. (foto en tekst: Myriam Dijck)</p>

Woensdagmiddagdrukte bij de basisscholen met, vlakbij de ingang, het nieuwe witte noodlokaal. (foto en tekst: Myriam Dijck)

Noodlokaal Moerkapelse school roept vragen op over veiligheid

  •   keer gelezen

Moerkapelle – Pal voor het gezamenlijke gebouw van de Rehobothschool en Keijzerschool aan de Windvaan in Moerkapelle is op woensdag 12 januari een noodlokaal geplaatst. Dit tot verbazing en irritatie van ouders, die het in de weg vinden staan. “Hoe kunnen wij onze kinderen nu vinden? Het is al zo druk.”

De medezeggenschapsraad van de Keijzerschool zegt zich bovendien ernstige zorgen te maken over de veiligheid. “Het noodlokaal staat midden op het plein bij de stoep waar ouders hun kinderen ophalen. Er is nauwelijks ruimte. Wat gebeurt er bij een ontruiming? We houden ons hart vast.”

Volgens de gemeente was dit de meest geschikte plek. Het parkeerterrein en de mogelijke andere aangedragen plekken zijn als ‘te gevaarlijk’ bestempeld in verband met autoverkeer.

Daarnaast eiste de Rehobothschool dat het noodlokaal in het zicht zou staan. Directeur Ronald Remmers begrijpt de zorgen, maar is blij met de plek. “Ik verwacht dat de onveiligheid in de praktijk wel meevalt.”

De directie van de Keijzerschool wilde geen commentaar geven.

Meer berichten