Voor dochters Fenna en Julie is Harmen van Norel als raadslid 'een veel leukere vader', zo is zijn overtuiging. (foto en tekst: Judith Rikken)
Voor dochters Fenna en Julie is Harmen van Norel als raadslid 'een veel leukere vader', zo is zijn overtuiging. (foto en tekst: Judith Rikken)

‘Hoe meer ik mezelf kan uitdagen, hoe beter’

Algemeen 307 keer gelezen

NIEUWKOMERS BIJ DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Zuidplas - Volgende maand worden de verkiezingen voor de gemeenteraad gehouden. Op de kieslijsten van de acht deelnemende partijen in Zuidplas staan heel wat nieuwe gezichten. Van elke partij stelt een nieuwe kandidaat zich voor. Vandaag: Harmen van Norel (CDA).

HR-manager bij een softwarebedrijf Harmen van Norel (37) traint voor de marathon van Rotterdam. Tijdens zijn soms dertig kilometer lange oefenlopen verkent de Nieuwerkerker - tweede op de kieslijst van het CDA en schrijver van het verkiezingsprogramma - heel Zuidplas. Zo traint hij als relatieve nieuwkomer in de gemeente ook zijn oog voor de andere dorpen.

Drie jaar geleden verhuisde Van Norel met zijn gezin van Rotterdam naar Nieuwerkerk. “Tien jaar geleden was ik al eens lid geweest van een politieke partij, maar voelde me toen niet ervaren genoeg om ook echt iets te kunnen brengen. Dat voel ik me nu wel: ik ben goed in het naar voren halen van pijnpunten en die op de juiste manier voor het voetlicht brengen. Ik houd niet van politieke spelletjes om je punt te kunnen maken. Wie me dat ziet doen, mag me erop aanspreken.”

Het kandidaat-raadslid heeft geen specifieke speerpunten waarvoor hij zich hard wil maken, maar vindt wonen en sport erg belangrijk. Hij zegt vooral ook voor zijn kinderen de politiek in te willen. “Als je vader wordt, ga je anders naar de wereld kijken. Hoe wil je die eigenlijk doorgeven? Als raadslid kan ik daar invloed op hebben én denk ik ook een leukere vader te zijn. Hoe meer ik mezelf kan uitdagen en ontwikkelen, hoe beter.”