Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Ruim zeventig jaar terug in de tijd aan de Zevenhuizense Knibbelweg, waar auto-eigenaren soms een lang gezocht onderdeel wisten te scoren.</p>

Ruim zeventig jaar terug in de tijd aan de Zevenhuizense Knibbelweg, waar auto-eigenaren soms een lang gezocht onderdeel wisten te scoren.

Koplampen en bumpers

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Ruim 120 enthousiaste liefhebbers van een Citroën Traction Avant kwamen 19 maart bijeen in Zevenhuizen voor een onderdelenbeurs. Zo’n dertig glimmende Tractions stonden voor de deur bij Chris en Riet Klein, die hun loods en terrein ter beschikking hadden gesteld. 

De Traction werd van 1934 tot 1957 gebouwd en is de eerste in serie geproduceerde voorwielaangedreven auto met een zelfdragende carrosserie. Er zijn er ruim 750.000 van gemaakt. In Nederland heeft de Traction Avant club zo’n duizend leden, die vele honderden auto’s op de weg houden.
Omdat goede onderdelen voor de oldtimers schaars zijn, nam afdeling Den Haag van de Traction club het initiatief tot een onderdelenbeurs. Leden die spullen ‘over’ hadden waarmee zij anderen blij konden maken, kwamen zaterdag naar de Knibbelweg in Zevenhuizen. Koplampen, spatborden, bumpers, carburateurs, versnellingsbakken, maar ook miniaturen, kunst, tijdschriften en vintagekleding werden uitgestald in de loods.
Voor de inwendige mens zorgden cateraars wiens Citroën HY-foodtrucks helemaal in het tijdsbeeld pasten.

Meer berichten