De anonimiteit van Banksy - inmiddels zijn/haar handelsmerk - valt op in een tijd waarin alle informatie virtueel op straat ligt.
De anonimiteit van Banksy - inmiddels zijn/haar handelsmerk - valt op in een tijd waarin alle informatie virtueel op straat ligt.

Sluier rondom Banksy opgelicht

Cultuur 224 keer gelezen

Zevenhuizen - Kunsthistoricus Peter Thissen licht op 12 april in Dorpshuis Swanla tipjes van de sluier op die hangt om het fenomeen Banksy: de kunstenaar van wie niemand weet wie hij of zij is. De lezing wordt georganiseerd door Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ).

Als er een kunstenaar is die zich wereldwijd in de belangstelling mag verheugen van jong en oud, is het Banksy. Hij/zij spreekt jongeren aan met zijn/haar graffitikunst, maar ook oudere kunstkenners hoeven niet meer overtuigd te worden van de artistieke waarde van zijn/haar werk, stelt SBKZ.

Onder de titel ‘Banksy – Myth or Money’ werpt Peter Thissen de vraag op wat Banksy zo uniek maakt. Zijn het de exorbitante bedragen die voor het werk worden betaald? Zijn het de cartooneske kritische sjablonen? Of is het die anonimiteit die opvalt in een tijd waarin alle informatie virtueel op straat ligt? Hoe dan ook, is die anonimiteit inmiddels tot een handelsmerk gemaakt.

Inschrijven voor de lezing kan via sbkzuidplas@gmail.com (o.v.v. Lezing Banksy). Vrienden van SBKZ betalen 5 euro, overige belangstellenden 10 euro, te voldoen op bankrekening NL85RABO0316 1614 89 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas o.v.v. Lezing Banksy en naam.