Lippens gaat graag in discussie en signeert boeken als hij in Swanla is.
Lippens gaat graag in discussie en signeert boeken als hij in Swanla is.

Gio Lippens vertelt in Zevenhuizen

Cultuur 426 keer gelezen

Zevenhuizen - Sportverslaggever en schrijver Gio Lippens vertelt vrijdag 22 april in Dorpshuis Swanla over zijn werk.

Tijdens de Olympische Spelen in 1988 startte Lippens als atletiekverslaggever voor het Algemeen Dagblad. Als commentator voor de NOS deed hij  verslag van de Zomerspelen van Barcelona (1992), en vervolgens Atlanta, Sydney, Athene, Beijing, Londen en Rio de Janeiro en van de Winterspelen van Vancouver (2010) en Pyeongchang (2018). Sinds 1989 is hij ook te horen bij NOS Langs de Lijn. Sinds 1993 is Lippens de vaste wielercommentator van Radio Tour de France, eerst als reporter achterop de motor en sinds 2008 als verslaggever aan de finish. Hij ontving voor zijn werk diverse prijzen, waaronder de Theo Koomen Award.

In 2009 verscheen Lippens’ eerste bundel met wielercolumns onder de naam ‘Een engel op een rotsblok’. Hij schreef ook de roman ‘Halverwege de heuvel’ en met televisiecommentator José de Cauwer het boek ‘Surplace’ over de wielersport tijdens corona in 2020.

De lezing in Swanla begint vrijdag 22 april om 20.15 uur. Er is ruimte voor discussie en een signeersessie.
De toegang bedraagt 12,50 euro, met biebpas 2,50 euro korting. Kaarten via www.dorpshuis.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl en aan de balie van de bibliotheek in Zevenhuizen.