Spelersgroep, staf, ballenjongens -en meisjes vieren de zege op VCN. (foto: André Dirks)
Spelersgroep, staf, ballenjongens -en meisjes vieren de zege op VCN. (foto: André Dirks)

ZVH minder voorspelbaar voor de buren

Sport 332 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De laatste ontmoeting met de Capelse buren van VCN werd een triomftocht voor Reco ZVH. De Zevenhuizense formatie mag dan nog altijd hekkensluiter zijn in de nacompetitie, de 3-1 overwinning werd ‘goed gevierd’ in Swanla: 3-1.

Door Erik van Leeuwen

Kristian van der Wel, trainer/coach van ZVH, was vooral blij voor zijn spelers dat zij eindelijk weer eens konden juichen. Veel succes viel er dit seizoen voor de Zevenhuizenaren niet te noteren, niet in de reguliere competitie en ook niet in de aansluitende play-offs, waarbij overigens geen prijs te winnen is. “We waren gefocust op deze wedstrijd, eerlijk gezegd”, zei Van der Wel. “Wedstrijden tussen ZVH en VCN zijn altijd beladen. Als je dan zo’n prestigestrijd weet te winnen, doet dat goed. Je zag het ook na de laatste bal, er was een enorme ontlading.”

Ondanks vakantietijd liepen de tribunes van Swanla zaterdag redelijk vol. De fans van ZVH hielden hun hart vast nadat de thuisploeg de eerste set uit handen had gegeven. “Een zwakke fase kostte ons de set”, concludeerde Van der Wel, die daarna zijn ploeg steeds stabieler zag opereren. Dat hij daarbij ook weer gebruik kon maken van Timothy Scheffers speelde daarbij een rol. De spelverdeler was lange tijd uit de roulatie, maar kreeg onlangs groen licht om de training te hervatten. “Met twee spelverdelers ben je wat minder voorspelbaar dan met één”, stelde Van der Wel vast. “Vooral de afstemming met onze middenaanval was prima. Benjamin Parkinson speelde sterk, maar dat gold ook voor Jochem Bloem die later het veld in kwam.”

Achter de schermen is ZVH druk om de selectie voor komend seizoen samen te stellen. De club wil graag wat versterking binnenhalen, maar dat blijkt op een verhitte spelersmarkt niet eenvoudig. “We hadden gehoopt dat de selectie al rond zou zijn. Met Huizen heeft zich een nieuwe speler gemeld in de eredivisie. Die heeft allemaal nieuwe spelers nodig en we vissen allemaal in dezelfde vijver.