Clint Broer maakte de enige goal van Moordrecht.
Clint Broer maakte de enige goal van Moordrecht.

Doel Moordrecht is volledig veranderd

Sport 527 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht heeft zich neergelegd bij degradatie naar de vijfde klasse. Prioriteit in de slotfase van de competitie ligt bij plezier en teambuilding. Daarmee werd het Stolwijk behoorlijk lastig gemaakt: 1-3.

Na het uiteenvallen van de hoofdmacht - er zijn zes spelers over van wat het eerste was - is het volledige tweede elftal doorgestroomd. De wedstrijd tegen Stolwijk was de eerste voor eigen publiek. “De nadruk ligt op plezier”, zei leider Ron Broer. “We hebben vandaag heerlijk gevoetbald. Verloren weliswaar, maar we zijn als groep pas om negen uur uit de kantine vertrokken. Met andere woorden, de sfeer is prima.”

Araphao Sohilait verzorgt de trainingen, Broers zoon Clint, aanvalsleider van het team, neemt de opstelling voor zijn rekening. “Deze jongens maken in het belang van de club het seizoen af. Tegelijkertijd hopen we een basis te leggen voor komend seizoen”, aldus Broer. “We hebben het Stolwijk echt moeilijk gemaakt. Een gelijkspel had zomaar gekund. We krijgen nog een paar wedstrijden waarin we goede kans hebben, het zou leuk zijn als we nog wat winnen.”

Tegen Stolwijk was Clint Broer Moordrechts gevaarlijkste aanvaller. Hij maakte niet alleen de 1-1, maar was ook dichtbij 2-2. Bij 1-3 stopte keeper Dave van den Berg een strafschop.