Gerald van der Klok.
Gerald van der Klok.

Moerkapelle mist geluk tegen WDS

Sport 342 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle wacht een spannende degradatiestrijd in de vierde klasse. Zaterdag verdiende de ploeg van trainer Gerald van der Klok een puntje tegen WDS, dat er echter met de buit vandoor ging: 0-1.

Doordat Gouderak, de nummer elf van de ranglijst ook verloor, bleef de nieuwe nederlaag zonder gevolgen voor Moerkapelle. De voorsprong op Gouderak bleef drie punten. Moerkapelle zal echter nog minimaal twee wedstrijden moeten winnen om de concurrent voor te blijven in de eindklassering. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons handhaven”, zei Van der Klok. “Zeker als we straks weer compleet zijn.”

De trainer miste zaterdag tegen WDS naast Jeffrey Kievit, Davey Jager en Harmen Verweij, die al langer uit de roulatie zijn, Timo Verheij en Stef van der Zalm. “Zij zijn mogelijk zaterdag tegen SPV’81 weer beschikbaar. Niet dat de jongens het tegen WDS slecht deden. Integendeel, het was meer dan voldoende. We hadden alleen weinig geluk. Vooral in de tweede helft kregen we goede kansen. We raakten drie keer de buitenkant van de paal, Michael Koolhaas twee keer en Tim Koorevaar. Daardoor had WDS aan die goal voor rust genoeg.”