Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Op de markt zijn producten van Zevenhuizense bodem en van aangesloten producenten uit de buurt te koop.&nbsp;</p>

Op de markt zijn producten van Zevenhuizense bodem en van aangesloten producenten uit de buurt te koop. 

Boomstamkunst, muziek en vers voedsel op Lentefeest Buurderij

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Een Lentefeest met vele gezichten, organiseert Boer & Buurt voor zaterdag 7 mei voor inwoners van Zuidplas en omgeving. Het pleintje voor de Buurderij van Boer & Buurt wordt omgetoverd tot een marktplein waar verse, lokaal geproduceerde biologische en ecologische groenten, zuivel, olijfolie, brood, sappen en meer worden verkocht. Daarnaast: kunst, muziek en informatie over sociale initiatieven.

Van 10.00 tot 16.00 zijn de producenten van de voedingsmiddelen van de partij om in gesprek te gaan over de manier waarop zij werken. De vrijwilligers van Boer & Buurt zorgen intussen voor de inwendige mens met vers gezette koffie of thee met iets lekkers, een kop vers gemaakte soep of groenten van de barbecue.

De Nieuwerkerkse kunstenaar Cobie Schoneveld vormt tijdens het Lentefeest een boomstam om tot een kunstwerk. Wie kan zingen, of gitaar, ukelele of een ander instrument kan bespelen, wordt uitgenodigd (met eigen instrument) aan te schuiven bij vrijwilligers Marjanne en Hans, die een ‘setlijst’ hebben samengesteld van nummers die bijna iedereen kent en erom vragen meegezongen te worden. Nog meer muziek komt van één van de zusjes van ‘The 7 Sisters’ - om 11.00 uur -, van The Cauliflowers om 12.30 uur en om 14.00 uur laat het B&B-collectief van zich horen.

Senioren Actief Zuidplas is ook present deze dag. De vrijwilligers kunnen van alles vertellen over activiteiten die zij voor senioren organiseren en over de netwerken die er zijn.
Medewerkers van Stichting ZO! lichten toe wat zij allemaal doen voor de inwoners van Zuidplas; van informatie over jeugdhulp en (mantel)zorg tot vrijwilligerswerk en activiteiten in de buurt.

Het Lentefeest is van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Eendrachtsweg 1 in Zevenhuizen. De toegang is gratis. De organisatie vraagt bezoekers met de fiets of lopend te komen. Fietsen kunnen op het terrein worden gestald.

Meer berichten