Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Na een coronastop van twee jaar wordt de A4D in Moordrecht en Nieuwerkerk weer gelopen. (foto: archief HvH)</p>

Na een coronastop van twee jaar wordt de A4D in Moordrecht en Nieuwerkerk weer gelopen. (foto: archief HvH)

Weer samen aan de wandel(vierdaagse)

  •   keer gelezen

Moordrecht/Nieuwerkerk aan den IJssel – Moordrecht bijt volgende week het spits af met de eerste collectieve avondvierdaagse in Zuidplas na corona. Die vindt plaats van 10 tot en met 13 mei. De start is elke avond bij Het Turfhuis. Inschrijven kan op dinsdag 10 mei vanaf 18.30 uur op het schoolplein, of eerder bij de deelnemende scholen, verenigingen en stichtingen.

Na een afwezigheid van twee jaar keert ook de avondvierdaagse in Nieuwerkerk in de klassieke vorm terug. De veertigste editie wordt gehouden op maandag 13, dinsdag 14, donderdag 16 en vrijdag 17 juni.

De Nieuwerkerkse avondvierdaagse, altijd goed voor tussen de duizend en dertienhonderd wandelaars, kon in 2020 en 2021 niet worden gehouden vanwege de coronapandemie. Vorig jaar vond het wandelevenement wel op kleine schaal plaats. Deelnemers konden op individuele basis dagelijks routes lopen. “Dat was een surrogaat-editie en die tellen we niet mee”, zegt Thijs Rotgans van de organiserende voetbalvereniging Nieuwerkerk. Volgens Rotgans staat het organisatiecomité weer te trappelen om de vierdaagse te organiseren. “Het wordt weer een mooie optocht door Nieuwerkerk en omgeving. De routes zijn aangepast, waarbij ook de nieuwste wijk van Nieuwerkerk, Esse Zoom, wordt meegenomen.”
Deelnemers kunnen kiezen tussen dagelijks vijf of tien kilometer lopen. Op de slotdag is de intocht van de deelnemers. “Dat wordt een mooie en gezellige finale, met drumbands”, kondigt Rotgans aan.

Of er in Zevenhuizen weer een avondvierdaagse komt, is nog onzeker. De organisatie zegt daar binnenkort overleg over te hebben.

Meer berichten