Logo hartvanzuidplas.nl
Het motto op donderdagmiddag: kun je nog zingen, zing dan mee. (tekst en foto: Annette van den Berg)
Het motto op donderdagmiddag: kun je nog zingen, zing dan mee. (tekst en foto: Annette van den Berg) (Annette van den Berg)

Zevenhuizense senioren zingen bevrijdingsliedjes in Zevenster

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – Van ‘De Zilvervloot’ tot ‘Waar de blanke top der duinen’. Van Lili Marleen tot Willy Vervoort (’Cheerio Holland’). De deelnemers van de Zangerij kwamen naar de recreatiezaal van de Zevenster om ter gelegenheid van Bevrijdingsdag bevrijdingsliederen te zingen.

De oranje lampenkappen en stoelen leken er speciaal voor gemaakt; de inrichting van de zaal past helemaal bij het thema bevrijding. Een vlaggenslinger en vlaggetjes op de kokosmakronen bij de thee en koffie maakten de sfeer compleet.

Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 u zingen ze in de recreatiezaal van de Zevenster; vooral vrouwen, een paar mannen. Mensen die in het centrum voor ouderenzorg wonen, maar ook anderen. Wie mee wil doen aan het initiatief van Senioren Activiteiten en Reizen (SAR) is welkom. “Als je niet kunt zingen, dan neurie je maar of doe je humhum. Als je het maar uit volle borst doet”, moedigt dirigent Ed Sleijpen zijn koor aan.
“Het gaat vooral om de gezelligheid”, vindt Annie Hoogendam-Van der Kooij (82). “Je kan erbij zitten. En koffiedrinken.” De zangmiddagen zijn een welkom uitje waar ze elke week naar uitkijkt. Dat is het ook voor Hennie van Kralingen (76) die nieuwe activiteiten zocht na het overlijden van haar man.
Bij de zangmiddagen vormen de muzikanten van het voormalige huisvrouwenorkest van Vrouwen van Nu de basis. Zij hadden geen zin meer om op te treden, maar wel om wat met elkaar en anderen te doen. Rita Dekker (86) en Berta Bos (72) zorgen afwisselend voor de pianobegeleiding.

Het was de bedoeling om twee jaar geleden bij de herdenking van 75 jaar bevrijding het bevrijdingsrepertoire - met vaderlandslievende liedjes en liedjes die in de veertiger jaren van de vorige eeuw populair waren - in première te laten gaan. Dat lukte niet door corona. “Dit is de eerste keer, maar nu we de boekjes toch hebben, willen we het elk jaar rond 5 mei gaan doen”, zegt Jany Minnée die de zangmiddagen van SAR organiseert. Het bestuur van SAR regelt ook spelletjesmiddagen en bingo. Allemaal vrijwilligerswerk. “Liefdewerk oud papier. Zo noem je dat”, zegt Jan van den Broek (79) vrolijk.

Meer berichten