Logo hartvanzuidplas.nl
Nieuwe aanplant in de Dorpsstraat geeft extra kleur aan een bezoekje aan de lokale winkeliers.
Nieuwe aanplant in de Dorpsstraat geeft extra kleur aan een bezoekje aan de lokale winkeliers.

Dorpsstraat Moerkapelle opgefleurd met geraniums

  •   keer gelezen

Moerkapelle - Verzorgd ligt de Moerkapelse Dorpsstraat er volgens de vereniging van plaatselijke winkeliers er altijd al bij. Sinds vorige week is de boel nog eens extra opgefleurd met 750 geraniums.

Met de actie hoopt de winkeliersvereniging lokaal winkelen nog uitnodigender te maken. Ze wijzen ook op de eerste Week van de Stenen Winkel. Tot 15 mei worden met dat initiatief de plaatselijke winkels in het zonnetje gezet. Het idee komt van ondernemersadviseur Marian Bekkers: “Na alle lockdowns en uitdagingen van de afgelopen jaren, ontstond begin dit jaar het idee iets bijzonders te doen om de kracht van lokale stenen winkels te vieren. Want achter die winkels schuilen stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid.”

Klanten wordt gevraagd deze week een extra product bij een lokale winkel te kopen. Met die aankoop ondersteunt de ondernemer volgens de organisatie zijn of haar gezin en helpt lokale activiteiten mee te financieren (bijvoorbeeld de sinterklaasintocht).
Ook het steunen van lokale winkels via social media wordt aangemoedigd. “Geef een like of een reactie op Facebook of Instagram. Of maak een foto van een product dat je bij een lokale winkel kocht en plaats daarbij de hashtags #weekvandestenenwinkel en #koopklein.”

Meer berichten