Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Verdediger Rick Willemsen kopt zonder succes op het doel van SDV.</p>

Verdediger Rick Willemsen kopt zonder succes op het doel van SDV.

Groeneweg speelt de pijn weg

  •   keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Vier dagen na de uitschakeling voor het kampioenschap in de vierde klasse speelde Groeneweg tegen SDV de pijn weg. De arme laagvlieger werd op een zonovergoten sportpark Van ’t Verlaat geen genade getoond: 11-2.

Door Erik van Leeuwen

Het treffen tussen Groeneweg en SDV had veel weg van zomeravondvoetbal, met twee gelaten spelende elftallen waarbij vooral de thuisploeg de wond nog aan het likken was. Dinsdagavond werd tijdens de extra speeltijd de laatste kans op het kampioenschap verspeeld. Door de 3-2 nederlaag bij Hillegersberg is CKC door de Zevenhuizenaren niet meer te achterhalen. “Nadat we terug waren gekomen tot 2-2 hebben we alles of niets gespeeld”, keek trainer René van Beek terug op het duel in Rotterdam. “Wij vielen aan, die gasten scoorden. Toen wisten we meteen: dit gaat ‘m niet meer worden.”

Dus is Groeneweg veroordeeld tot de herkansing, de nacompetitie die een week na afloop van de reguliere competitie zaterdag 11 juni van start gaat. De weg naar de vierde klasse loopt via drie ronden, inclusief een finale op neutraal terrein. Het is belangrijk voor Groeneweg om tweede te blijven, omdat dat het thuisvoordeel geeft in de eerste ronde én, als de tweede ronde wordt bereikt, ook bij de volgende ronde. “We moeten onze beste vorm gaan vinden”, reageerde Van Beek, die de huurlingen van Jong Groeneweg en het tweede elftal voorlopig verlof heeft gegeven. “Ik vind dat ze nu lekker in hun eigen team moeten spelen. Straks, als het nodig is, doen we weer een beroep op ze.” Ook op Maurice Eckhardt, want de man van driehonderd treffers was zaterdag tegen SDV de grote afwezige in de spits. Hij werd, door de geringe tegenstand van de bezoekers, niet gemist. Het elftal aan treffers (vijf van Robin Zuierveld, drie van Mike Karreman, twee van Bas Roos en Rick Willemsen, bracht de productie van Groeneweg op recordhoogte van 111 doelpunten. “Leuk, maar we worden er geen kampioen door”, aldus Van Beek.

Meer berichten